Μελιτζάνες και πιπεριές: tips για το μαγείρεμά τους

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν μαγειρεύουμε πιπεριές και μελιτζάνες;




- Στα φαγητά που οι μελιτζάνες και οι πιπεριές τηγανίζονται πριν χρησιμοποιηθούν, βάζουμε πολύ λίγο λάδι στη σάλτσα με την οποία θα τις συνοδεύσουμε, για να μη γίνουν πολύ λαδερές/λιπαρές.

- Για να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, τις κόβουμε στο μέγεθος, που θέλουμε, τις αλατίζουμε ή τις βάζουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε μισή ως μία ώρα. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε. 

- Επειδή οι μελιτζάνες αλατίζονται για να ξεπικρίσουν και για να χάσουν το νερό τους, ώστε να τηγανιστούν χωρίς να απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα, προσέχουμε πολύ το αλάτι που θα βάλουμε στο φαγητό μας.

- Επειδή συχνά η φλούδα τη πιπεριάς είναι σκληρή (και δε χωνεύεται εύκολα), είναι καλύτερα να την αφαιρέσυμε μετά το τηγάνισμα, πριν τις χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό ή πριν τις σερβίρουμε.

- Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ψητές πιπεριές, τις σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για λίγα λεπτά. Λίγα, όμως, γιατί αλλιώς θα μαυρίσουν.


    post signature

Σχόλια