Ένα διαφορετικό πρωινό με "βαρκούλες" αυγού και μπέικον


Φυσικά και βολτάρω συχνά στο ίντερνετ σε sites με φαγητά, φυσικά και είμαι λάτρης του πρωινού, φυσικά και δε θέλω να παιδεύομαι πολλή ώρα στην κουζίνα!

Βρήκα αυτή την πολύ απλή ιδέα -δεν είναι καν συνταγή- για ξεχωριστά πρωινά...





"Βαρκούλες" αυγού και μπέικον (Bacon Egg Breakfast Cups)

Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι για muffin, αυγά και φέτες μπέικον (μία για κάθε αυγό). Τις φέτες μπέικον πρέπει να τις ψιλοψήσουμε πριν.

Λαδώνουμε τις θήκες muffin, κάνουμε μια "βαρκούλα" με το μπέικον και σπάμε εκεί μέσα το αυγό (προσέχουμε να έχουμε βάλει καλά το μπέικον ώστε να μη μας τρέξει το αυγό στο ταψάκι).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο μελάτο ή σφιχτό θέλουμε το αυγό μας. Σερβίρεται ζεστό!



[ΠΗΓΗ]
ΥΓ. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε τις ίδιες "βαρκούλες" προσθέτοντας στον πάτο της θήκης muffin ένα κομμάτι ψωμί του τοστ (κομμένο με στρογγυλό κουπάτ για να χωράει) ή "βαρκούλες" με αυγό, τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μπέικον (σε λαδωμένες θήκες muffin σπάμε το αυγό και πασπαλίζουμε με τυρί και μπέικον. Μετά στο φούρνο.)




[ΠΗΓΗ]



Σχόλια

  1. Φοβερή ιδέα και είμαι σίγουρη πως ο άντρας μου θα τη λατρέψει...! Κυριακή πρωί πρωί την ετοιμάζω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νόστιμα μου φαίνονται. Και πάνω από όλα εύκολα γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να παιδεύεται στην κουζίνα με τις ώρες, όπως λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσει σαν ιδέα! Φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα δοκιμάσω και την απλή εκδοχή και την παραλλαγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου