Μπισκοτάκια οδοντοφυϊας για τα μωράκια μας

Τη συνταγή για τα μπισκοτάκια αυτά την βρήκα στο ίντερνετ όταν ήταν μωράκι η μεγάλη μου κόρη και τα έφτιαξα αρκετές φορές για να μασουλάει!! Είναι πολύ σκληρά ώστε να μην τα σπάνε τα μωρά (όπως τα άλλα τύπου πτι-μπερ κλπ) και αφήνουν ωραία γεύση!

Θα χρειαστούμε:


1. Ένα φλυτζάνι αλεύρι
2. Ένα φλυτζάνι κρέμα σκόνη (φαρίν λακτέ, μπισκοτόκρεμα, φρουτόκρεμα κλπ)
3. Τρεις κουταλιές σούπας λάδι
4. Παγωμένο νερό (από το ψυγείο)

Ανακατεύουμε αλεύρι με κρέμα σκόνη και προσθέτουμε το λάδι. Μετά ρίχνουμε 1/4 φλυτζανιού παγωμένο νερό και μετά, σιγά-σιγά κι άλλο παγωμένο νερό μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή μπάλα ζύμης που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ.
Τα πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια ή δαχτυλιδάκια για να τα κρατάνε εύκολα τα μωράκια μας. Στο site που την βρήκα πρότεινε και μια τρυπούλα στα μπαστουνάκια για να βάλουμε κορδελάκι ώστε να μην τους πέφτει το μπισκοτάκι.
Ψήνουμεσε σε ταψί με λαδόκολλα για 10-12' σε προθερμασμένο φούρνο. Είναι έτοιμα μόλις πάρουν καφέ χρωματάκι. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.

*Τα μπισκότα αυτά είναι ιδανικά και για τα μωράκια με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, αφού η κρέμα σκόνη ψήνεται μαζί με το αλεύρι.[ΠΗΓΗ συνταγής και φωτογραφιών]

Σχόλια