Κέικ βανίλια-κακάο με γιαούρτι από την Αργυρώ (δοκιμασμένο!)

Υλικά
    250 γραμμ. Ζάχαρη
    150 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
    3 μεγάλα αυγά (εγώ έβαλα τρία μικρά και βγήκε πολύ καλό)

    2 βανίλιες
    1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
    250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
    1 πρέζα αλάτι
    2 κ.σ. κακάο
    5 κ.σ. βραστό νερό

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 4΄, να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
3. Τέλος χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν χτυπάμε - ανακατεύουμε πολύ το μείγμα.
4. Σε ένα μπολ διαλύουμε στο νερό το κακάο. Προσθέτουμε 1/4 του μείγματος (ζύμη κέικ) και ανακατεύουμε.
5. Εναλλάξ ρίχνουμε στη φόρμα μείγμα βανίλιας και σοκολάτας. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα. Ψήνουμε το κέικ για 50΄.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά



[ΠΗΓΗ: www.argiro.gr]

Σχόλια