Σοκολατόπιτα με λάδι (Σεφ στον αέρα) Δοκιμασμένο!

(Από τον Pastry Chef Βασίλη Σακελλαρίου)


ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αβγά (3-4 αυγά, ανάλογα με το μέγεθός τους)
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. σοκολάτα υγείας 72% (εγώ έβαλα κουβερτούρα γάλακτος!)
  • 250 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. φρέσκο γάλα
  • 50 γρ. κακάο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο και την σοκολάτα να λιώσει σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρά σε μίξερ ή στο χέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν ενώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς  για 20-25 λεπτά (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σοκολατόπιτα βγαίνει λεπτή, οπότε αν το ταψί μας είναι μικρό και μας βγαίνει πιο «ψηλή» στο ταψί, το αφήνουμε τουλάχιστον διπλάσια ώρα ή τουλάχιστον ανάλογα με το πόσο λεπτό ή όχι έχει γίνει το μείγμα μέσα στο ταψί).

Για το σιρόπι σαν ελαφριά γκανάς:
Βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
Περιχύνουμε το γλυκό ζεστό με το ζεστό σιρόπι (για να απορροφηθεί καλά, τρυπάμε με πιρουνάκι όλο το πάνω μέρος του γλυκού).
Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε.


*Tip: Μπορούμε να το ψήσουμε σε δυο μακρόστενες φόρμες και, χωρίς την γκανάς, γίνεται ένα πολύ σοκολατένιο κέικ!


Σχόλια