Φροντίδα νεογέννητου: Πώς αλλάζουμε πάνα στο μωρό μαςΗ αλλαγή της πάνας τις πρώτες φορές μπορεί να μας φανεί δύσκολη, αλλά σύντομα θα διαπιστώσουμε πόσο απλό είναι. Μπορούμε να αλλάξουμε το μωρό σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια. Όση ώρα θα αλλάζουμε το μωρό θα πρέπει να βρισκόμαστε συνέχεια δίπλα του και θα πρέπει να έχουμε κοντά μας όσα θα χρειαστούμε.

Πλένουμε τα χέρια μας και ξεκολλάμε τα αυτοκόλλητα της πάνας, τα κολλάμε πίσω, για να μην κολλήσουν πάνω στο δέρμα του μωρού. Δεν βγάζουμε ακόμα την πάνα. Πιάνουμε το μωρό από τα ποδαράκια και το  ανασηκώνουμε. Διπλώνουμε την πάνα και αν μπορούμε  να κρατήσουμε πολύ καλά το μωρό, το βάζουμε κάτω από τη βρύση και το πλένουμε τοπικά.

Σκουπίζουμε απαλά και βάζουμε κρέμα. Τοποθετούμε την καθαρή πάνα και κολλάμε τις ταινίες. Προσέχουμε όμως να μην είναι πολύ σφιχτή η πάνα και ερεθιστεί το δέρμα του μωρού. Αν δεν έχει πέσει ακόμα ο ομφαλός, φροντίζουμε να μην καλύψουμε την περιοχή.

Κατόπιν, ντύνουμε το μωρό μας και πλένουμε τα χέρια μας.

Έχουμε στο νου μας ότι τα αγοράκια συνηθίζουν να κατουρούν όταν φεύγει η πάνα και χτυπά δροσερός αέρας τα γεννητικά τους όργανα. Οπότε μεριμνούμε ώστε να βρέξει την ήδη λερωμένη πάνα κι όχι εμάς ή τα ρούχα του.

Σχόλια