Μασάζ στο νεογέννητο μωρό μας
Η επαφή μας με το μωρό μας φέρνει πιο κοντά. Η αγκαλιά, το μασάζ και το χάδι αποτελούν ένα ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας με το μωρό μας. Κάνουμε απαλά μασάζ στο μικρό μας και σίγουρα θα ευχαριστηθεί και εκείνο όσο και εμείς. Εξάλλου μέσω της αφής, τα μωρά σχηματίζουν τις πρώτες εντυπώσεις για τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Το απαλό μασάζ βοηθάει το μωρό μας και βελτιώνει την καλή κυκλοφορία, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, ανακουφίζει από τους κολικούς, αλλά πάνω από όλα το χαλαρώνει και το ευχαριστεί.
Βρίσκουμε μια βολική στάση και για μας και για το μωρό μας, π.χ. να καθίσουμε στο κρεβάτι με την πλάτη μας καλά στηριγμένη και να βάλουμε το μωρό πάνω σε ένα μαξιλάρι ή πάνω στα πόδια μας.  Βγάζουμε τα δαχτυλίδια και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και ξεκινάμε με πολύ αγάπη και τρυφερότητα να κάνουμε μασάζ  στο μωρό μας, χωρίς πίεση και βιασύνη. Χρησιμοποιούμε ένα ειδικό λάδι για μωρά και με αργές ρυθμικές κινήσεις τρίβουμε μαλακά το τρυφερό του δέρμα. 

Στα μωράκια αρέσει πολύ το μασάζ στην πλατούλα. Γυρίζουμε το μωρό μπρούμυτα ή στο πλάι και τρίβουμε την πλάτη και τους ώμους με απαλές κυκλικές κινήσεις. Στην συνέχεια, κάνουμε το ίδιο στα χεράκια, στα ποδαράκια και στις πατούσες του. Καθ’ όλη τη διάρκεια θα βλέπουμε την ικανοποίηση στα μάτια του. Εμείς συνεχίζουμε μιλώντας του ή τραγουδώντας. Αφού τελειώσουμε, το ντύνουμε, το ταΐζουμε και το βάζουμε για ύπνο. Σίγουρα θα κοιμηθεί ήσυχα.

Αν δούμε ότι το μικρό δυσανασχετεί ή κλαίει, το παίρνουμε αγκαλιά και δοκιμάζουμε αργότερα.

Σχόλια