Φροντίδα νεογέννητου: Ύπνος - Πόσο κοιμάται το μωρό μας;Το μωράκι μας θα κοιμάται 16 με 19 ώρες κάθε μέρα, αρχικά για δύο έως τέσσερις ώρες. Για τους πρώτους έξι μήνες το ασφαλέστερο μέρος για να κοιμάται είναι μια κούνια ή μια καλαθούνα, που θα τοποθετήσουμε στο υπνοδωμάτιό μας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μην καπνίζουμε, ειδικά στο δωμάτιο που το μωράκι μας κοιμάται.

Το τοποθετούμε ανάσκελα στην κούνια ή στο πλάι (με ένα πολύ μικρό μαξιλαράκι ή πανούλα για να στηρίζεται) και το σκεπάζουμε με μια ελαφριά βαμβακερή κουβέρτα. Χώνουμε τις άκρες τις στα πλάγια της κούνια για να εξασφαλίσουμε πως το παιδί θα μείνει σκεπασμένο αλλά και πως το κεφάλι του θα παραμείνει ακάλυπτο. Ιδανικά, το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να είναι ζεστό, περίπου 18 με 21⁰C.

Τέλος, μια προκαθορισμένη ώρα ύπνου θα βοηθήσει το μωρό, σε βάθος χρόνου, να αντιληφθεί τη διαφορά μέρας νύχτας. Πολλές μητέρες συνηθίζουν να κοιμίζουν τα μωρά τους στις 7 το απόγευμα, ενώ άλλες το βάζουν για ύπνο την ίδια ώρα που πάνε και εκείνες στο κρεβάτι.

Σχόλια