Πώς κρατάμε ένα νεογέννητο;Πώς παίρνουμε αγκαλιά ένα νεογέννητο;

Το να σηκώνεις ένα μικροσκοπικό, ευάλωτο νεογέννητο μπορεί να μοιάζει τρομακτικό, αλλά ο πρώτος κανόνας είναι να μην φοβόμαστε. Τα βρέφη δεν είναι εύθραυστα, πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε να τα κρατάμε γερά, αφού δεν πρόκειται να σπάσουν. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε να στηρίζουμε σωστά τον λαιμό και το κεφαλάκι του, αφού τα μωρά έχουν πολύ χαλαρούς συνδέσμους και ελάχιστο μυϊκό έλεγχο.


Το σηκώνουμε απαλά γλιστρώντας το ένα μας χέρι στο πωπουδάκι του μωρού και το άλλο στο κεφαλάκι του. Απαλά, ώστε να μην το αιφνιδιάσουμε, το τραβάμε προς το μέρος μας και το ακουμπάμε στο στήθος μας συνεχίζοντας να στηρίζουμε το κεφαλάκι και την πλάτη του με τα χέρια μας.

Εναλλακτικά, το σηκώνουμε από τις μασχάλες στηρίζοντας το κεφαλάκι του με τα ακροδάχτυλά μας. Εν συνεχεία, το γυρίζουμε και το ξαπλώνουμε στα χέρια μας με το κεφαλάκι του να βρίσκεται ακουμπισμένο στο εσωτερικό του αγκώνα μας.

Επίσης, μπορούμε να ακουμπήσουμε το κεφαλάκι του στον ώμο μας ενώ σηκώνουμε το υπόλοιπο βάρος του βάζοντας το χέρι μας κάτω από το πωπουδάκι του και στηρίζοντας με το άλλο την πλατούλα του.

Σχόλια