Tip μαγειρικής: Άσχετη με τη ζαχαροπλαστική

Αν δυσκολευόμαστε τόσο να φτιάξουμε δική μας κρέμα ή δικό μας παντεσπάνι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνθος αραβοσίτου (στιγμής ή το άλλο που θέλει βράσιμο)
και αντί για παντεσπάνι, μπισκότα τύπου πτι-μπερ τα οποία αν θέλουμε βρέχουμε με λίγο γάλα (αν θέλουμε προσθέτουμε στο γάλα λίγο λικέρ) ή τριμμένο μπισκότο ανακατεμένο με λιωμένη μαργαρίνη ή φυτίνη ή και τα δύο, ώστε να γίνει μια ωραία βάση ή φρυγανιές τις οποίες σιροπιάζουμε με ένα απλό σιρόπι (1 ποτ. ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό).

Σχόλια