Κέικ κανέλας

Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
2 γεμάτες κ.σ. μαργαρίνη (να έχει μαλακώσει, αλλά όχι ζεστό ή εντελώς λιωμένο)
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι 
1 πρέζα κανέλα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα



Εκτέλεση:
Χτυπάμε για 7 λεπτά τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και το αυγό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την κανέλα και τα ρίχνουμε εναλλάξ (αλεύρι-γάλα) στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια μικρή φόρμα (20cm) ή ένα ταψάκι μιας χρήσης, στρώνουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, αλείφουμε με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας κανέλα και πασπαλίζουμε το κέικ όπως είναι ζεστό.

Σχόλια