Κλάμα Νεογέννητου: Γιατί κλαίει το μωρό μας;• Οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν ότι το κλάμα του μωρού τους είναι ο κώδικας επικοινωνίας μαζί τους και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να αγχώνονται.
• Σιγά – σιγά θα μάθουν να ξεχωρίζουν τι θέλει το μωρό τους. Αν είναι κλάμα πείνας ή αν κάτι το ενοχλεί κλπ.

• Το άγχος και ο εκνευρισμός επηρεάζει τα νεογέννητα και αντιδρούν. Αισθάνονται ευτυχισμένα και ασφαλή μόνο όταν η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι ήρεμη και ειρηνική.

Θα πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι το μωρό μας θα κλαίει αρκετά συχνά. Είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με το νεογέννητο κάθε φορά που κλαίει. Δεν θα το κακομάθουμε για τον απλό λόγο πως δεν είναι σε ηλικία που προσπαθεί να μας χειραγωγήσει ή απλά να μας τραβήξει την προσοχή. Κλαίει επειδή κάτι χρειάζεται. 

Το τι χρειάζεται, τώρα, είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε, παρότι με τον καιρό θα μάθουμε να ερμηνεύουμε τα διαφορετικά είδη κλάματος. Για αρχή, παρατηρούμε όλα όσα συνοδεύουν το κλάμα. Για παράδειγμα, αν χασμουριέται και βλεφαρίζει τότε, προφανώς, νυστάζει. Αν , από την άλλη, βάζει την γροθιά του μέσα στο στόμα, βγάζει την γλώσσα ή γυρίζει το κεφάλι του αριστερά-δεξιά, τότε ίσως να πεινάει.

Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και αγάπη!


Δείτε επίσης: 12 λόγοι που κλαίνε τα μωρά και Κολικοί και ανεξήγητο κλάμα: Γιατί συμβαίνουν;

Σχόλια