Κέικ μπανάνας

Υλικά:
225γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) ή 110γρ. λευκό+115γρ ολικής άλεσης
Λίγο αλάτι
130-150γρ. μαύρη (ανεπεξέργαστη) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 μπανάνες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά
3/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι



Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σ'ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπωλ λιώνουμε τις μπανάνες με το χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε το λάδι και τα αβγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα με τις μπανάνες στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μίγμα σε ελαφρώς λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στις αντιστάσεις (όχι στον αέρα).
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι (ή οδοντογλυφίδα) στο κέντρο του κέικ. Αν είναι όντως έτοιμο θα πρέπει να βγει στεγνό.

Σχόλια