Διακοσμούμε το σπίτι με πέτρες!

Χρησιμοποιούμε πέτρες για να χαρίσουμε στο σπίτι μας πινελιές φυσικότητας και ιδιαιτερότητας...

...ως βιβλιοστάτες: Γιατί να αγοράζουμε βιβλιοστάτες και να ψάχνουμε πώς θα στηρίξουμε τα βιβλία στα ράφια μας, όταν μερικές στρογγυλές πέτρες μπορούν να κρατήσουν τα βιβλία και τα περιοδικάμας στη θέση τους;
Μαζί με τις πέτρες, μπορούμε να βάλουμε στα ράφια και κοχύλια ή άλλα φυσικά διακοσμητικά και θα έχουμε μια γήινη γωνιά.
Ως βιβλιοστάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γυάλινα βαζάκια γεμισμένα με πετρούλες ή χαλικάκια....ως γλάστρες: Ρίχνουμε χαλικάκια σε ένα μικρό γυάλινο βάζο ή δοχείο. Μετά βάζουμε σε ένα μικρότερο δοχείο με λίγο χώμα πρασινάδα που αναπτύσσεται με την υγρασία και το βάζουμε μέσα στο μεγαλύτερο βάζο. Βάζουμε στο μεγάλο βάζο κι άλλα χαλικάκια και γεμίζουμε με νερό.
Μπορούμε, επίσης, να πάρουμε τρία γυάλινα βάζα σε διαφορετικό ύψος, να τα γεμίσουμε με στρώσεις από διαφορετικές χρωματιστές πέτρες και να βάλουμε από ένα λουλούδι, επίσης σε διαφορετικό ύψος μεταξύ τους και γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό.
Tip: Για να κρατήσει το λουλούδι το μίσχο του ευθύ και προστατευμένο, το περνάμε μέσα από ένα καλαμάκι (του φραπέ!).


...ως διακοσμητικά: Βάζουμε πετρούλες σε γυάλινα βάζα και διακοσμούμε τη σκάλα του σπιτιού (π.χ. ένα βάζο στο κάθε σκαλί ή ανά δυο ή τρία σκαλιά).Επίσης, βάζουμε στο πάτωμα ή σε περβάζια  παραθύρων μεγάλες πέτρες σε δωμάτια με μίνιμαλ διακόσμηση.


...ως παιδικό διακοσμητικό: Κόβουμε διάφορα σχέδια από ύφασμα ή felt και τα κολλάμε επάνω στις πέτρες. Είναι μία ωραία ιδέα για να στολίσουμε το παιδικό δωμάτιο ή για πρες-παπιέ στο γραφείο τους.

...ως πυροστάτης (πατάκι/ σουπλά για ζεστά σκεύη): Κολλάμε ίδιου ύψους (πλακουτσές) πετρούλες πάνω σε σκληρό ύφασμα ή χαρτόνι για να ακουμπάμε επάνω τα ζεστά σκεύη!

...ως πλαίσιο καθρέφτη ή κάδρου: Κολλάμε ίδιου ύψους (πλακουτσές) πετρούλες πάνω στο πλαίσιο ενόςκάδρου ή ενός καθρέφτη....ως πρες-παπιέ: Βάφουμε τις πέτρες με σπρέι και γράφουμε πάνω λέξεις ή φράσεις που μας εκφράζουν.
[ΠΗΓΗ: jenny.gr/ RealSimple]
Σχόλια