Κέικ μήλου

Υλικά:
300γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) ή 150γρ. λευκό+150γρ ολικής άλεσης
Λίγο αλάτι
130-150γρ. μαύρη (ανεπεξέργαστη) ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα



Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σ'ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το μίγμα σε ελαφρώς λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στις αντιστάσεις (όχι στον αέρα).
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι (ή οδοντογλυφίδα) στο κέντρο του κέικ. Αν είναι όντως έτοιμο θα πρέπει να βγει στεγνό.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου