Tip μαγειρικής: "Άρπαξε" το φαγητό;


Αν αφήσουμε παραπάνω στη φωτιά το φαγητό, σίγουρα θα "αρπάξει", δηλαδή θα αρχίσει να καίγεται και να μυρίζει καμένο.

Το βγάζουμε, λοιπόν, αμέσως από την κουζίνα αλλά ΔΕΝ ξύνουμε ή προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τα καμένα μέρη του φαγητού. Απλά, παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι και τοποθετούμε εκεί όσα κομμάτια δεν έχουν εμφανώς καεί. Αυτή η κίνηση, θα σώσει το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού μας.

Σχόλια