Tip μαγειρικής: Για σπυρωτό ρύζι

Για να γίνει σπυρωτό το ρύζι, σοτάρουμε το ρύζι σε λίγο λαδάκι και προσθέτουμε 2 1/2 μέρη μερού (προς ένα μέρος ρυζιού), δηλαδή αν είναι 1 κούπα ρύζι, βάζουμε 2 1/2 κούπες νερό.
Επιπλέον, την ώρα που βράζει προσθέτουμε 3-4 σταγόνες λεμονιού.


 Αν δυσκολευτούμε και θέλουμε εύκολη λύση, το σουρώνουμε όπως τα μακαρόνια ή προμηθευόμαστε ρύζι που μαγειρεύεται μέσα στα ειδικά σακουλάκια μαγειρικής, τα οποία τα βάζουμε μέσα σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε 10-20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες.

Σχόλια