Tip μαγειρικής: Έπεσε περισσότερο αλάτι στο φαγητό;

Είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους: μας ξέφυγε περισσότερο αλάτι απ' ό,τι θα έπρεπε αλλά εννοείται πως δεν πετ΄με το φαγητό, ούτε το τρώμε "λύσσα". 
Μπορούμε, λοιπόν, να δοκιμάσουμε τα παρακάτω "κολπάκια":

1) Αν δεν έχουμε ολοκληρώσει το μαγείρεμα, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα προσθέτοντας περισσότερα από τα βασικά υλικά στη σωστή αναλογία φυσικά (νερό, χυμό ντομάτας κλπ.). Βέβαια, θα αυξηθεί πολύ η ποσότητα του φαγητού, αλλά από το να μη φαγωθεί καθόλου...
2) Ρίχνουμε ένα κομμάτι ξερό ψωμί μέσα στην κατσαρόλα που μαγειρεύουμε και το αφήνουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, το πετάμε και προσθέτουμε λίγο νερό. Mε αυτόν τον τρόπο, θα απορροφηθεί μεγάλη ποσότητα αλατιού. 
3) Αν δεν έχουμε ξερό ψωμί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πατάτα, που είναι και ο πλέον διαδεδομένος τρόπος. Την καθαρίζουμε, τη ρίχνουμε στο φαγητό και τη βγάζουμε αφού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Aν, μάλιστα, βάλουμε δυο πατάτες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο.
Ωστόσο, το ξερό ψωμί θεωρείται πιο άμεση λύση. 
4) Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη, αφού η γλυκιά της γεύση έρχεται σε αντιπαράθεση με την αλμυρή και την περιορίζει σε ένα βαθμό.

Σχόλια