Εντυπωσιάζουμε με μια τριανταφυλλένια μηλόπιτα




Υλικά για τη ζύμη

- 125γρ μαλακό βούτυρο
- 70 Ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 100 g λεπτά αλεσμένα αμύγδαλα
- 150g αλεύρι 


Υλικά για την κρέμα

- 400 ml γάλα
- 100 ml λευκό κρασί
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

και φυσικά 5-6 μήλα


Πώς το κάνουμε
ΖΥΜΗ: Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και φλούδα πορτοκαλιού.Προσθέτουμε αυγό και αμύγδαλο. Με το αλεύρι ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή.
Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψί (περίπου 22-24 cm).Αν φοβόμαστε ότι θα κολλήσει, απλώνουμε λαδόκολλα/χαρτί ψησίματος.
Το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

ΚΡΕΜΑ: Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη φλούδα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και λίγο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το κρασί. Βράζουμε την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανίλια

ΜΗΛΑ: Με αποφλοιωτή λαχανικών κάνουμε τις ταινίες των μήλων χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε και, στη συνέχεια, τα τυλίγουμε σε μπουκετάκια.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα και βάζουμε στη σειρά τα τριαντάφυλλα. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η μηλόπιτά μας.


Σχόλια

  1. Καλημέρα Βάσω & καλό μήνα! Μόλις διάβασα την ανάρτησή σου και εντυπωσιάστηκα! Λατρεύω τις μηλόπιτες και φτιάχνω πολλές φορές μέσα στο χειμώνα, αλλά βρε κορίτσι μου αυτή την εκδοχή, δεν την είχα σκεφτεί ποτέ!!! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα... σε φιλώ! Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου