Για το σχολείο: Τυροπαξιμαδάκια


Υλικά:
- 600 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 200 γραμ. βούτυρο
- 600 γραμ. αλεύρι
- ανθρακούχο νερό
- μυρωδικά (κύμινο, πιπέρι, κόλιανδρο)


Εκτέλεση:
Μέσα σ' ένα βαθύ μπολ ανακατώνουμε το τυρί με το βούτυρο και το αλεύρι. Ενώ συνεχίζουμε το ανακάτωμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το ανθρακούχο νερό, σχεδόν ένα μικρό μπουκάλι σουρωτή, ίσως και λιγότερο. Θα σχηματιστεί τριφτή ζύμη. Αδειάζουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για να ομογενοποιήσουμε το μίγμα, αλλά δεν απαιτείται πολύ ζύμωμα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε πέντε μέρη και σχηματίζουμε μικρά, μακρόστενα ψωμάκια. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φετάκια, πάχους περίπου ενός εκατοστού. Είναι καλύτερα να μην κατεβάσουμε το μαχαίρι μια κι έξω με δύναμη, αλλά να το κινούμε αργά μπρος πίσω, για να πετύχουμε όμορφο, στρόγγυλο σχήμα.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι δίνει υπέροχη γεύση και αν είναι πολύχρωμο προσφέρει και υπέροχη εμφάνιση. Αν προτιμάτε πιο απαλές γεύσεις, χρησιμοποιήστε κύμινο ή κορίανδρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στο προτελευταίο ράφι του φούρνου, για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Θα γεμίσουν περίπου δυο ταψιά του φούρνου.

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια