3 τρόποι για να πλύνουμε τα λούτρινα παιχνίδιαΕίτε έχουμε παιδάκι είτε όχι, σίγουρα έχουμε λούτρινα ζωάκια στο σπίτι μας! Αν γέμισαν με σκόνη, ορίστε τρεις τρόποι να τα καθαρίσουμε: 

1. Στο πλυντήριο: Εύκολη και καθόλου κουραστική λύση, αρκεί να είναι στο σύντομο πρόγραμμα (για ευαίσθητα) και, φυσικά, ανάλογα με το κουκλάκι γιατί δεν πλένονται όλα στο πλυντήριο. Προσοχή: θέλει πολύ καλό στέγνωμα!


2. Με το σφουγγαράκι: Ρίχνουμε λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και ανακατεύουμε για να κάνει αφρό. Παίρνουμε τον αφρό του απορρυπαντικού με το σφουγγάρι και τρίβουμε απαλά το λούτρινο για να καθαρίσει. Αφού το ξεβγάλουμε το αφήνουμε τουλάχιστον μία μέρα να στεγνώσει.

3. Στεγνό καθάρισμα: Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, βάζουμε δυο-τρία λούτρινα και στη συνέχεια προσθέτουμε μισό φλιτζάνι σόδα φαγητού.  Κλείνουμε τη σακούλα και την κουνάμε με γρήγορες και απότομες κινήσεις για ένα λεπτό περίπου. Βγάζουμε τα αρκουδάκια από τη σακούλα και βουρτσίζουμε με μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσουμε τη σκόνη, τη βρομιά και τη σόδα πάνω από το νεροχύτη. Αν έχουμε να καθαρίσουμε μεγαλύτερα ζώα, χρησιμοποιούμε μια ηλεκτρική σκούπα χειρός.

Σχόλια