Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο 1

Υλικά:
2 αυγά
2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό (ακόμα καλύτερα πρόβειο)
1 ½ + ½ φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη (σύνολο 2 φλυτζάνια)
1 ½ φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω για να σφίξει ο χυλός)
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού γάλα


Εκτέλεση:
Προθερμένουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το νερό. Προσθέτουμε το 1 ½ φλ. τσαγιού φέτα, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα 2 φλ. τσαγιού αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Βουτυρώνουμε (και δε λαδώνουμε) το μεγάλο ταψί του φούρνου και αδειάζουμε μέσα το χυλό. Τον απλώνουμε σε όλο το ταψί (όσο πιο λεπτή η πίτα, τόσο πιο καλά).
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι απλώνουμε αυτό το μίγμα σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50 περίπου λεπτά. (10 λεπτά πριν ψηθεί, ίσως χρειαστεί να την ανεβάσουμε πιο ψηλά για να ροδίσει περισσότερο από πάνω - αυτό εξαρτάται από τον φούρνο). 


Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια