DIY: Ιδέες για ρούχα εγκυμοσύνης

Από το http://blog.babywearing.gr/:

 Πώς να φτιάξεις το δικό σου παντελόνι εγκυμοσύνηςΣτις δύο προηγούμενες εγκυμοσύνες μου, δυσκολευόμουν αφάνταστα να βρω ρούχα εγκυμοσύνης που να μου αρέσουν (και να μην κοστίζουν μια περιουσία). Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου ήταν τα παντελόνια: ό,τι έβρισκα είχε πολύ κακή εφαρμογή (ήταν πολύ φαρδύ ή δεν είχε σχεδόν καθόλου «σχήμα»), δεν μου καθόταν καλά (ή μου έπεφτε ή με στένευε με άβολα λάστιχα στα χειρότερα σημεία) και ήταν αδύνατον να βρω παντελόνια στη γραμμή που ήθελα (π.χ. skinny jeans ή bootleg) ή για πιο «επίσημες» περιστάσεις. Το θέμα είναι ότι μου αρέσουν τα παντελόνια μου (τα δικά μου, αυτά που διάλεξα για μένα, που εγώ νιώθω πως είναι εντάξει στο «στυλ» μου) και θα ήθελα πολύ να μπορούσα να τα φοράω και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου.

Αποφάσισα να ξεπεράσω τις ανασφάλειες που έχω για τα κιλά που έχω ήδη πάρει και την κοιλιά που μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και να μοιραστώ μαζί σας μικρά «κόλπα» και ιδέες που χρησιμοποιώ από τότε για να φοράω τα παντελόνια μου, ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
Σημ.: Πράγματι, αυτό εδώ δεν είναι ένα crafts blog, είναι ένα blog με θέμα το babywearing. Όποιος πει ότι το θέμα «ρούχα εγκυμοσύνης» αλλά και το παρακάτω tutorial δεν ανήκουν εδώ, θα έχει εν μέρει δίκιο. Όμως, καθώς περιμένω το τρίτο μου μωρό (διανύω τη 18 εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου), μπορώ να πω ότι, κατά κάποιο τρόπο, «κουβαλάω» το μωρό μου, και μάλιστα στον καλύτερο «μάρσιπο» του κόσμου!

Κόλπο 1ο: Το λαστιχάκι για τα μαλλιά.Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, η κοιλιά μεγαλώνει τόσο ώστε να μην επιτρέπει στα παντελόνια να κουμπώσουν, κατά τα άλλα όμως μας μπαίνουν σχετικά άνετα. Θα μπορούσαμε να τα φοράμε ξεκούμπωτα, αν δεν φαινόταν αυτό το αντιαισθητικό «άνοιγμα» με τα κουμπιά να πετάνε. Η λύση: περάστε ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά μέσα απ’ την κουμπότρυπα και μετά μέσα απ’ τον εαυτό του, ώστε να σχηματίσετε θηλιά. Κουμπώστε τη θηλιά στο κουμπί (αν χρειαστεί στρίφτε το δυο τρεις φορές για να είναι πιο τεντωμένο, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η κοιλιά). Με τη μπλούζα από πάνω, δε φαίνεται τίποτα!


Ιδέα για να γλυτώσεις την αγορά ρούχων εγκυμοσύνηςΠώς να φοράς τα δικά σου παντελόνια όσο είσαι έγκυος
Κόλπο 2ο: Τα παλιά στράπλες μπλουζάκια (tube tops).Χρησιμοποιήστε ένα στράπλες τοπ που είναι αρκετά ελαστικό ως «ζώνη εγκυμοσύνης», είτε πάνω από τα ξεκούμπωτα παντελόνια σας, είτε πάνω από παντελόνια εγκυμοσύνης που είναι ακόμα πολύ φαρδιά (πριν η κοιλιά αρχίσει να μεγαλώνει αρκετά ώστε να τα «γεμίζει» σωστά)! Το αποτέλεσμα είναι ένα ωραίο layering effect (σαν να φοράτε μπλούζα και φαίνεται μόνο η άκρη της). (Γιατί να ξοδέψετε περίπου 20-25 ευρώ για belly bands ή belly belts και λοιπά "band", όταν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τοπάκια που θα βρείτε εύκολα με 5 ευρώ; )
Μπορείς να φοράς τα δικά σου παντελόνια στην εγκυμοσύνη σου!Αν και ξεκούμπωτο το τζην μου, με την μπλούζα από πάνω δε φαίνεται τίποτα!
Κόλπο 3ο: Πώς να φτιάξεις ένα παντελόνι εγκυμοσύνης σε 20 λεπτά.
Ok, μπορείς αυτός ο τρόπος να μην είναι για όλους, είναι για όσους διαθέτουν ραπτομηχανή (αλλά όχι απαραίτητα και ιδιαίτερη ικανότητα στο ράψιμο, απλά πράγματα, απλό γαζί, ούτε πατρόν ούτε τίποτα).1. Ξεκινάμε με ένα τζην παντελόνι που μας αρέσει, που μας χωράει ακόμα (!), αλλά δεν κουμπώνει. Το φοράμε και σημαδεύουμε το σημείο μέχρι το οποίο μπορούμε ακόμα να ανεβάσουμε το φερμουάρ. Βγάζουμε το παντελόνι, κουμπώνουμε το φερμουάρ, καρφιτσώνουμε τις τσέπες κλειστές και ξεκινώντας από το σημείο που σημαδέψαμε, ζωγραφίζουμε μια καμπύλη προς τις άκρες. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι ακριβώς κάτω απ’ τη «ζώνη».
Πώς να ράψεις ένα παντελόνι εγκυμοσύνης2. Συνεχίζουμε τη γραμμή που ζωγραφίσαμε στην πίσω πλευρά, κάτω απ’ τη ζώνη αλλά πάνω απ’ τη χοντρή ραφή του τζην. Κόβουμε γύρω γύρω μ’ ένα καλό ψαλίδι.
Πώς να μετατρέψεις το παντελόνι σου σε εγκυμοσύνης3. Χρειαζόμαστε τώρα ένα ελαστικό τμήμα για τη «ζώνη». Θα μπορούσε να είναι ένα ελαστικό στράπλες τοπ (όπως αυτά στο κόλπο 2). Θα μπορούσε να είναι ένα εφαρμοστό μπλουζάκι που δε φοράτε πια (όπως αυτό δεξιά στη φωτογραφία, που έκοψα ακριβώς κάτω απ’ τις μασχάλες και χρησιμοποίησα για άλλο παντελόνι). Τέλος, αν η ραπτομηχανή σας ράβει ελαστικά υφάσματα, θα μπορούσε να είναι ένα ύφασμα που σας αρέσει και με το οποίο θα ράψετε έναν «κύλινδρο» χρησιμοποιώντας ως «πατρόν» ένα τοπ που ήδη σας κάνει (όπως έκανα εγώ με το γκρι ύφασμα αριστερά στη φωτογραφία).
Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να ράβεις, αυτό το project είναι πολύ εύκολο!4. Περνάμε αυτή την «ελαστική ζώνη» πάνω απ’ το κομμένο παντελόνι, γυρισμένη απ’ την ανάποδη και καρφιτσώνουμε με προσοχή (καλή με καλή). Ξεκινάμε από τις πλαϊνές ραφές του παντελονιού, στις οποίες καρφιτσώνουμε τις ραφές της ζώνης, στη συνέχεια το μπροστινό κέντρο στο φερμουάρ, το πίσω κέντρο στην πίσω ραφή του παντελονιού, και μετά τα ενδιάμεσα σημεία και πάει λέγοντας. Θέλει λίγη προσοχή, καθώς η ζώνη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στενότερη απ’ το παντελόνι και θα πρέπει να «τεντώσει» για να ταιριάξει σωστά. Ράβουμε γύρω γύρω, (καρικώνουμε, αν θέλουμε, τις κομμένες άκρες, για ωραιότερο αποτέλεσμα) και είμαστε έτοιμοι!
Τζην παντελόνι εγκυμοσύνης που ξέρω πως μου κάνει τέλεια!Προσωπικά μου αρέσει η «ζώνη» να είναι φαρδιά και να καλύπτει όλη την κοιλιά μου, γι’ αυτή και την έφτιαξα αρκετά μεγάλη. Θα μπορούσε όμως να φορεθεί και με διπλωμένη τη ζώνη, κάτω απ’ την κοιλιά ή πάνω σ’ αυτή. Το ελαστικό ύφασμα θ’ αφήσει πολύ χώρο για την κοιλιά να μεγαλώσει, ως τον ένατο μήνα!
Όσο κι αν μεγαλώσει η κοιλιά μου, αυτό το παντελόνι θα είναι άνετο μέχρι το τέλος!Στην επόμενη φωτογραφία, μετέτρεψα σε παντελόνι εγκυμοσύνης το παντελόνι που φορούσα στο 1ο κόλπο (με το λαστιχάκι στο κουμπί). Στη θέση της «ζώνης» έβαλα το μπλουζάκι που έκοψα στη φωτογραφία παραπάνω! Είναι μαύρο και δε φαίνεται καλά στη φωτογραφία, αλλά το έχω ευχαριστηθεί πολύ! Μου κάνει τέλεια, δεν κόστιστε τίποτα και είναι ακριβώς αυτό που θέλω!
Ρούχα εγκυμοσύνης, στο δικό μου στυλ όμως!Στο internet θα βρείτε πολλά σχετικά tutorial και οδηγίες για το πώς να φτιάξετε ρούχα εγκυμοσύνης, ψάξτε το, είναι πανεύκολο και αξίζει τον κόπο!

Καλή συνέχεια και καλό babywearing!
Δείτε επίσης, μια καταπληκτική ιδέα για το τέλειο φόρεμα εγκυμοσύνης εδώ!


[ΠΗΓΗ: http://blog.babywearing.gr/2010/02/blog-post_27.html]

Σχόλια