Οργάνωσε έξυπνα τις ντουλάπες για τα ρούχα

Οταν τα ρούχα σου είναι τακτοποιημένα,  βρίσκεις ό,τι θέλεις πολύ πιο εύκολα. Αν είσαι από αυτούς που όσο και αν προσπαθούν να το αποφύγουν, ανοίγουν τις ντουλάπες τους και... τρομάζουν, τα νέα είναι ευχάριστα. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και σε πολύ λίγο χρόνο, με πολύ λίγο κόπο, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! Τώρα μάλιστα που βρισκόμαστε και στην αλλαγή της σεζόν ο πονοκέφαλος "καλοκαιρινά-φθινοπωρινά-χειμωνιάτικα" μπορεί να αποτελέσει την τέλεια αφορμή...Πιο καλή η μοναξιά(!): Μπορεί να θέλεις κάποιον να σου κάνει παρέα αλλά εκτός και αν ξέρεις ότι θα σε βοηθήσει σίγουρα, τότε άσ' το καλύτερα. Μόνο χρόνο μπορεί να σου κοστίσει. Η δουλειά που θα «βγάλεις» μόνη σου, ανενόχλητη, δεν συγκρίνεται. 

Εργασία μετά μουσικής: Είναι σίγουρο ότι με την κατάλληλη υπόκρουση, ακόμη και κάνοντας κάτι που δεν σου πολυαρέσει, η δουλειά θα γίνει πιο ευχάριστα.

Τι πάει πού: Άνοιξε διάπλατα τις ντουλάπες και ξεκίνα να βγάζεις όλα τα ρούχα έξω, χωρίζοντάς τα ταυτόχρονα σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, που θα μπορούσαν να είναι οι εξής: «Πετάω», «Δωρίζω», «Κρατάω».

* Στην πρώτη, πηγαίνουν τα ρούχα που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν πια, ή έχουν βάψει, ή χαλάσει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο και δεν φοριούνται πια και από κανέναν.
* Στη δεύτερη κομμάτια που είναι σε καλή κατάσταση αλλά για κάποιον λόγο δεν θέλεις πια να φοράς. Μπορείς να τα δώσεις σε συγγενείς, φίλους ή ακόμη και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
* Στην τρίτη στοίβα, θα βάλεις όσα ρούχα αγαπάς πολύ και ξέρεις ότι θα φορέσεις και φέτος. Προσοχή! Όχι εκείνα που αγαπούσες κάποτε ή φαντάζεσαι ότι θα ξανααγαπήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον! Θυμήσου ότι αυτή η λογική είναι που δημιούργησε το πρόβλημα από την αρχή.

Η χρωματική ομοιομορφία βοηθά πολύ  στην οργάνωση -και- της ντουλάπας.Το κάθε ρούχο στη θέση του: Μόλις ξεκαθαρίσεις ποια ρούχα κρατάς, έρχεται η στιγμή να τα ξαναβάλεις μέσα στην ντουλάπα. Πώς όμως; Με προσοχή και οργάνωση παντού.
* Ξεκινώντας με τη ράγα, με τα κρεμαστά δηλαδή, βάλε όλα τα ρούχα σε μια λογική σειρά. Τα τζιν με τα τζιν, τα φορέματα με τα φορέματα, τις φούστες με τις φούστες κ.ο.κ. Έτσι θα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα ό,τι ψάχνεις στο μέλλον.
* Κάνε το ίδιο και με τα συρτάρια βάζοντας για παράδειγμα, σε ένα μόνο τα T-shirts, σε άλλο μόνο εσώρουχα και πυτζάμες, σε άλλο ρούχα για το σπίτι κ.ο.κ.
* Και τώρα το... «κερασάκι στην τούρτα»! Αν καταφέρεις να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου με βάση το χρώμα, θα δεις μεγάλη διαφορά στη ζωή σου γενικότερα. Ο χρόνος και η προσπάθεια που θα ξοδεύεις στο να διαλέξεις συνδυασμούς θα είναι τόσο μικρότερος, που μόνη σου θα πεις ότι άξιζε τον κόπο! 

Τέλος εποχής: Γλίτωσε χώρο στην ντουλάπα σου βάζοντας όσα ρούχα είναι εκτός εποχής σε άλλο μέρος. Χρησιμοποίησε την αποθήκη, άλλη ντουλάπα ή ακόμη και αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το κρεβάτι για να έχεις άμεση πρόσβαση μόνο σε αυτά που χρειάζεσαι την τρέχουσα σεζόν.

Αποθηκευτικές λύσεις: Ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της ντουλάπας σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουτιά σε διάφορα μεγέθη, ανοιχτά ή κλειστά, για να τακτοποιήσεις τα πράγματα που διπλώνονται. Όσα και να έχεις, δεν πάνε ποτέ χαμένα.

Κάθε αρχή και δύσκολη: Θυμήσου ότι ο απώτερος στόχος σου είναι να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Γι' αυτό και αν η πρώτη τόσο οργανωμένη απόπειρα οργάνωσης δεν σου φάνηκε και τόσο «απλή υπόθεση», δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο να το συνηθίσεις και θα δεις πόσο εύκολη συνήθεια θα γίνει και μάλιστα πόσο γρήγορα!


[ΠΗΓΗ]

Σχόλια