Διακοπές με τη γιαγιά και τον παππού

ΓΙΑΓΙΑ-ΠΑΙΔΙ

Η σχέση των παιδιών σας με τη γιαγιά και τον παππού είναι αναμφισβήτητα μοναδική.
Τώρα, λοιπόν που έχουν κλείσει τα σχολεία, πολλά παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο χωριό. Ακούγεται πολύ ωραίο στη θεωρία αλλά στην πράξη παρουσιάζει μερικές «τεχνικές δυσκολίες».

Πολλοί γονείς ανησυχούν μήπως τα παιδιά τους κακομάθουν καθώς δεν θα τους χαλούν κανένα χατίρι. Από την άλλη πάλι, θέλουν να αποδείξουν, πως είναι πολύ καλοί στο ρόλο τους ως «γονείς» και τα παιδιά τους είναι υπάκουα και πειθαρχημένα. Συνεπώς, την ώρα που ετοιμάζουν τις βαλίτσες των παιδιών τους, αρχίζουν «Θα ακούς τη γιαγιά και το παππού», «Θα τρως όλο σου το φαγητό», «Δεν θα κάνεις ζημιές», «Δεν θα απομακρύνεσαι, χωρίς να τους ενημερώνεις», «Δεν θα…» και στο τέλος τους εύχονται να περάσουν καλά.

Πώς θα περάσουν καλά, αφού θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους συνεχώς τη λίστα των κανόνων;
Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά θα πρέπει να έχουν κάποιους κανόνες και όρια. Από την άλλη όμως, οι διακοπές στο χωριό είναι αυτές που θα τους δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Οι σκανταλιές, τα παιχνίδια, η ελευθερία, η επαφή με τη φύση, τα ματωμένα γόνατα, οι βόλτες με τα ποδήλατα, οι παιδικοί έρωτες, θα είναι όλα αυτά που θα τους συντροφεύουν.
Τα παιδιά έχουν μια ευκαιρία να νιώσουν ελεύθερα, να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες και να γίνουν πιο δημιουργικά. Επίσης, μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, αφού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους φίλους.
Για το λόγο αυτό, αφήστε τα μικρά σας να χαρούν ελευθέρα και αν κάνουν και καμία σκανταλιά δεν χάλασε ο κόσμος.


[ΠΗΓΗ: http://www.jenny.gr/dikopes-me-ti-giagia-kai-to-pappou/]


Σχόλια