Τούρτα Σοκολάτα Κονκόρντ (Στέλιος Παρλιάρος)

Μπορεί να μην είναι πολύ εύκολη ή απλή αλλά είναι πολύ-πολύ-πολύ νόστιμη!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
200 γρ. ασπράδια αυγών
200 γρ. ζάχαρη κοινή
200 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:
400 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
200 γρ. βούτυρο Lurpak
200 γρ. ασπράδια αυγών
80 γρ. ζάχαρη κοινή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας το ασπράδι μαζί με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ έως ότου φουσκώσει και ασπρίσει. Σταματάμε το χτύπημα και με μία μαρίζ ανακατεύουμε ρίχνοντας σιγά-σιγά την άχνη μαζί με το κακάο αφού προηγουμένως τα έχουμε κοσκινίσει και απλώνουμε τη μαρέγκα σε μια λαδόκολλα σε σχήμα δίσκου (20-22 εκ. διάμετρο) και πάχος 1 εκ. Σχηματίζουμε 2 ίδιους δίσκους. Mε το υπόλοιπο της μαρέγκας σχηματίζουμε μακρόστενα μαρεγκάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100οC για μία με μιάμιση ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε αν ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα. Aν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη και αφήνουμε για αρκετές ώρες έως ότου στεγνώσουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (να μη βράσει). Aνακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το μίγμα αυτό στη λιωμμένη σοκολάτα. Xτυπάμε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει. Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. τοποθετούμε το ένα κομμάτι μαρέγκας στον πάτο και το καλύπτουμε με τη μισή μους. Στη συνέχεια, βάζουμε και τον άλλο δίσκο μαρέγκας και τον καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους. Aφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μερικές ώρες, ξεφορμάρουμε το στεφάνι και γαρνίρουμε με τις μικρές μαρέγκες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 12

Δείτε εδώ και το video της συνταγής: http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=20531&pubid=18146756

Σχόλια