Μπράουνις βουτύρου


Υλικά:
5 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλυτζάνι καφέ σκούρη ζάχαρη
1 αυγό
3/4 φλυτζανιού αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού βανίλια
1/2 φλυτζανιού καρύδια κομμένα


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σκούρη ζάχαρη και ανακατώνουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμιχθούν βούτυρο και ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το αλεύρι σταδιακά, 1/4 της κούπας κάθε φορά, και δουλεύουμε το μίγμα καλά. Κατόπιν ρίχνουμε το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα καρύδια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε το μίγμα μέσα στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει από πάνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (περίπου 25 κομμάτια).

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια