Φελλός: 8+1 Νέες χρήσεις που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί1. Προσάναμμα: Βάζουμε σ’ ένα βάζο με οινόπνευμα φελλούς και όταν θέλουμε να ανάψουμε φωτιά, πετάμε ένα φελλό μαζί με ένα φύλλο εφημερίδας.


2.  Ασφαλή μαχαίρια:  Καρφώνουμε στη μύτη κάθε μαχαιριού και έτσι προφυλασσόμαστε  από τυχόν κοψίματα την ώρα που ψάχνουμε να βρούμε ένα μαχαίρι μέσα στο συρτάρι.

3. Κούμπωμα για σκουλαρίκι: Αν μας λείπει το κούμπωμα για ένα σκουλαρίκι μας, κόβουμε ένα μικρό κομματάκι φελλό και το βάζουμε σαν κούμπωμα στο σκουλαρίκι. 

4. Προστατευτικό τοίχων, επίπλων και δαπέδων: Διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως τα κεραμικά, χαράζουν την επιφάνεια των επίπλων όπου ακουμπούν. Για να μην ξαναγρατζουνίσει, λοιπόν, το βάζο το καλό μας τραπέζι, κόβουμε και κολλάμε στη βάση του ένα κομμάτι από λεπτό, επίπεδο φύλλο φελλού. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε για ένα έπιπλο ή μια κορνίζα που ακουμπάει και φθείρει έναν τοίχο: κολλάμε ένα μικρό κομμάτι από το ίδιο, λεπτό φύλλο φελλού πίσω από την κορνίζα (θα τη σταθεροποιήσει κιόλας) ή στο σημείο του επίπλου που ακουμπάει τον τοίχο. Επίσης, μπορούμε να κολλήσουμε μικρά κομμάτια κάτω από τα πόδια των καθισμάτων, για να πάψουν να κάνουν εκείνο τον εκνευριστικό ήχο όταν σέρνονται στο δάπεδο.

5. Ποδαράκια φορητού υπολογιστή: Ζεσταίνεται το laptop και θέλουμε να το κρατήσουμε λίγο πιο ψηλά στην πίσω πλευρά για να παίρνει αέρα; Βάζουμε ξαπλωτά από ένα φελλό σε κάθε γωνία και στηρίζουμε πάνω το φορητό μας υπολογιστή.

6. Θήκη για καρφίτσες: Ράβουμε και δεν έχουμε το χρήσιμο μαξιλαράκι στο οποίο καρφώνουμε τις καρφίτσες για να μην τις χάσουμε (πιλότα);  Χρησιμοποιούμε μέχρι να πάρουμε μία, ένα φελλό μπουκαλιού για να τις
καρφώσουμε.

7. Στοπ στο σιδηρόδρομο της κουρτίνας: Αν χάσαμε την ασφάλεια (το στοπ) του σιδηρόδρομου, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι φελλού από ένα πώμα μπουκαλιού και σπρώχνουμε να μπει μέσα στο σιδηρόδρομο και να τον σφραγίσει. 

8. DIY Πατάκι για ζεστά σκεύη (πυροστάτης): Φτιάχνουμε σουπλά από φελλούς και ακουμπάμε πάνω τα ζεστά σκεύη. (Δες εδώ αναλυτικά)

9. Αν το ψυγείο έχει περίεργες μυρωδιές από τα τρόφιμα ή απλά θέλουμε να αποφύγουμε να δημιουργηθούν μυρωδιές, βάζουμε μερικούς φελλούς στα ράφια του ψυγείου. Ο φελλός έχει την ιδιότητα να λειτουργεί σαν σφουγγάρι και να απορροφά τις οσμές.

Σχόλια