"10 λόγοι που ζηλεύω το γιο μου"

10 λόγοι που ζηλεύω το γιο μου

O μπαμπάς, δημοσιογράφος και blogger Mike Julianelle με μοναδικό χιούμορ, μας δίνει τους δικούς του 10 λόγους που ζηλεύει το γιο του.  

1. Κάνει τα πάντα πιο σημαντικά 
Δουλειά, χρήματα, φαγητό, υγεία, ελεύθερος χρόνος, όλα από τη στιγμή της γέννησης του πήραν άλλη διάσταση σαφώς πιο σημαντική. Τώρα χρειάζεται να δουλεύω περισσότερο, να σκέφτομαι περισσότερο τα χρήματα, και να αγοράζω περισσότερο φαγητό. Περισσότερο, πιο υγιεινό, επομένως και πιο ακριβό. Επίσης τώρα πρέπει κι εγώ να τρώω πιο υγιεινά, να γυμνάζομαι περισσότερο, για να μην πάθω έμφραγμα γιατί το παιδί μου είναι μικρό και με χρειάζεται. Όσο για τον ελεύθερο χρόνο…μόνο ελεύθερος δεν είναι πια! Είναι ο χρόνος που περνάω μαζί του, γιατί με χρειάζεται, και τον χρειάζομαι κι εγώ, αλλά δε μπορώ να πάω μόνος μου ένα σινεμά, αλλά ούτε σε μπαρ, αλλά ούτε να δω αστυνομικές ταινίες σπίτι, γιατί είναι γύρω μου συνέχεια και απαγορεύεται να βλέπει βίαιες σκηνές αλλά από την άλλη δε μπορώ κι εγώ να παρακολουθώ συνέχεια παιδικά και όλο αυτό τελικά μου προκαλεί τρομερό πονοκέφαλο.

2. Είναι πολύ πιο εμφανίσιμος από μένα
Και παρόλο που όλοι μου λένε πόσο μου μοιάζει, όλο αυτόν αγκαλιάζουν και φιλάνε και λένε πόσο αστείος και όμορφος είναι! Εννοείται πως αρέσει περισσότερο από μένα, γιατί δεν έχει σακούλες στα μάτια, που έχω εγώ από την κούραση ούτε αρχές φαλάκρας. Σε όλες τις κυρίες αρέσει, σκύβουν τον φιλάνε και λένε: «αχού τι χαριτωμένο το πουλάκι μου». Και η αλήθεια είναι πως έχω να ακούσω τόσα κομπλιμέντα από κυρίες χρόνια ολόκληρα. Αλλά και πάλι δεν έχει νόημα αφού και να τα εισέπραττα εγώ τα κομπλιμέντα, τι να τα κάνω παντρεμένος άνθρωπος; Είναι σα να έχεις μια σούπερ δύναμη και να μην έχεις το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσεις ποτέ! Τι ατυχία! 

3. Η γυναίκα μου τον προτιμάει από μένα
Και όλοι οι σύζυγοι το ξέρουν αυτό. Ρωτήστε και τον Οιδίποδα

4. Μου θυμίζει πως είμαι θνητός
Όλοι λένε πως όταν αποκτάς παιδιά αρχίζεις να βλέπεις ακόμη και τα παλιά με μια νέα διάσταση. Αναθεωρείς όλα αυτά που ήξερες μέχρι τώρα για τη ζωή, και σκέφτεσαι πως όλα όσα έκανες πριν δεν είχαν κανένα νόημα. Ωραία, δηλαδή εγώ τώρα είμαι 35 χρονών γέρος, χαράμισα τη ζωή μου δεξιά και αριστερά και στα 60 μου εκείνος θα είναι 25 θα αρχίζει μόλις να ζει τη ζωή του κι εγώ θα περιμένω να πεθάνω. Πατρότητα σου λέει μετά ο άλλος.

5. Οι γονείς μου τον προτιμούν από μένα
Εννοείται! Δεν τον έχουν δει ακόμη γίνει τινέιτζερ…με την  την άχαρη τριχοφυία του, την εκνευριστική αντίδραση και τα μπιμπίκια του. Είναι μόλις δύο χρονών. Αντίθετα εμένα με αντιμετωπίζουν ακόμη σαν αντιπαθητικό τινέιτζερ. Παππούδες, σου λένε μετά!  

6. Ακούει την πιο εκνευριστική μουσική του κόσμου
Όλη μέρα, κάθε μέρα και κάθε λεπτό τραγουδάει ένα απαίσιο ρυθμικό σινγκλάκι από μια διαφήμιση για γαριδάκια. Όλη μέρα

7. Όλοι τον προτιμούν από μένα
Εντάξει, το παιδί είναι ένας λιλιπούτειος γόης. Έχει περισσότερες κοινωνικές δεξιότητες κι από επιτυχημένο πολιτικό. Όλοι θέλουν να τον φιλάνε, να τον αγκαλιάζουν και όλοι ενδιαφέρονται για την υγεία του. Για τη δική μου υγεία δεν ενδιαφέρεται κανένας!

8. Κάνει ακόμη και τα πιο απλά να μοιάζουν σοβαρά

Εννοείται πως δε μπορώ να καπνίσω όταν είναι κοντά, ούτε να πιω (καλά να μεθύσω ούτε κατά διάνοια). Αλλά και να μεθύσω, έτσι κι αλλιώς το επόμενο πρωί δε θα μπορέσω να διαχειριστώ το  hangover,  αφού θα βρίσκεται από τις 8 το πρωί δίπλα στο κρεβάτι μου με την κιθάρα του αγκαλιά. Εκείνος είναι φρέσκος φρέσκος κι εγώ σαν πολυκαιρισμένο ψωμί.  

9. Ακόμη κι εγώ τον... προτιμώ από μένα
Για να πούμε την αλήθεια είναι καλύτερο άτομο. Και λόγω συνθηκών να το δεις, έχει λιγότερες αμαρτίες και έχει κάνει λιγότερο άσχημα πράγματα στη ζωή του. Είναι δηλαδή καλύτερο άτομο από μένα

10. Κάνει ακόμη και τα πιο σημαντικά να δείχνουν ασήμαντα
Ποιος ενδιαφέρεται για τον τελικό της Formula, όταν ένα δίχρονο κοιμάται στην αγκαλιά σου; Θα μπορούσα να ξαγρυπνήσω με το γιο μου όλο το βράδυ και να περάσω πολύ καλύτερα απ’ όσο θα περνούσα με τους φίλους μου στα μπαράκια. Ναι, ίσως να θεωρούσα την προηγούμενη μου ζωή σημαντική, αλλά τώρα μπροστά στη νέα φαίνεται ασήμαντη. Αυτός είναι «όλη η νέα μου ζωή». Και είναι η πρώτη φορά σε αυτήν τη νέα ζωή που ενδιαφέρομαι πολύ λιγότερο για τον εαυτό μου. Γιατί ο γιος μου είναι εγώ. Σε καλύτερη εκδοχή…πάντα!


[ΠΗΓΗ: http://www.imommy.gr/pateras/eimai-mpampas/article/2188/10-logoi-poy-zhleyw-to-gio-moy/]

Σχόλια