ΚΟΥΖΙΝΑ: 19 έξυπνες ιδέες οργάνωσης

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αυτό που κάνει μια κουζίνα ωραία είναι το πώς είναι οργανωμένη. 
http://img4-1.realsimple.timeinc.net/images/food-recipes/shopping-storing/0504/Toothpick-Stand_300.jpg

1.  Μπορούμε να τακτοποιήσουμε δοχεία τροφίμων που πιθανώς λερώνουν σε ένα εύκολο στον καθαρισμό ραφάκι/δίσκο (lazy susan). 
 Cookbooks lined up on a shelf
2. Μπορούμε να δώσουμε χώρο στα βιβλία μαγειρικής: μπορούμε να τα βάλουμε σε ανοικτά ράφια, εφ 'όσον δεν είναι εκτεθειμένα σε υγρασία και λίπος από το ψυγείο ή το φούρνο.

Hanging aprons and oven mitt
3.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε να κρεμάμε: ποδιές, πιάστρεςπετσέτες πιάτων σε μανταλάκια (τουλάχιστον, όμως, δύο μέτρα μακριά από την εστία).

An organized kitchen
4.
Τακτοποίηση αντικειμένων ανά χρήση: Μπορούμε να τακτοποιήσουμε τα μαγειρικά μας σκεύη με βάση τη συχνότητα της χρήσης, δηλαδή τα καθημερινά πιάτα σε ένα εύκολο στην πρόσβαση σημείο, στο κάτω ράφι και τα πιάτα ειδικής περίστασης πιο πάνω.

Organized bakeware in wood kitchen cabinets
5.
Ομαδοποίηση παρόμοιων αντικειμένων: Μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τα αντικείμενα ανάλογα με το σκοπό τους και να τα τακτοποιήσουμε σε συγκεκριμένα ράφια/ντουλάπια, όπως βλέπουμε εδώ. 

Drawer of pots and pans
6.
Ζώνη μαγειρέματος: Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο/μια ζώνη μαγειρέματος γύρω από την εστία της κουζίνας, το φούρνο και τα αποθηκευμένα κατσαρολικά.

Aluminum foil and plastic wrap in a drawer
7.
Μπορούμε να τακτοποιήσουμε πλαστικές σακούλες και είδη συσκευασίας (αλουμινόχαρτο, διαφανής μεμβράνη) μαζί σε ένα συρτάρι κοντά στο ψυγείο για να κάνουμε γρήγορα την αποθήκευση από αποφάγια κτλ.

Kitchen gadgets
8.
Εργαλεία: Μπορούμε να έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία μαζί σε κοντινή απόσταση από τη "ζώνη μαγειρέματος" για την αποτελεσματική προετοιμασία των φαγητών.

Wood cookware rack storage stand kitchen organizer
Plastic containers neatly stored in a drawer

9.
Αποθήκευση πλαστικών δοχείων/τάπερ: Μπορούμε να "αρχειοθετήσουμε" τα πλαστικά δοχεία και τα καπάκια τους σε διακριτές ζώνες μέσα στο ίδιο συρτάρι για να είναι εύκολα εντοπίσιμα.

Utensil drawer
Organized pots and pans in wood kitchen cabinets
10. Μπορούμε να τοποθετήσουμε μικρότερα διαχωριστικά μέσα στα ντουλάπια μας και τα συρτάρια μας, ώστε να διατηρούνται τακτοποιημένα κάθε φορά που ψάχνουμε ή "ανασύρουμε" κάτι.


Stand mixer and cabinets
11. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το χώρο κάτω από τα ντουλάπια μας -με τον κατάλληλο φωτισμό ή με ράγες αποθήκευσης ή μικρά ραφάκια.
Bright red cookware on shelves
12. Όταν τα κουζινικά μας έχουν παρόμοιο χρώμα, μπορούμε να τα έχουμε σε "κοινή θέα", στολισμένα.


Kitchen
13. Καλάθια στη ζωή μας: Μπορούμε να κρατάμε τα ράφια και τα ανοιχτά σημεία στην κουζίνα τακτοποιημένα, βάζοντας τα πράγματα-ψιλιπράγματα σε όμορφα καλάθια. Έτσι καθαρίζονται και πιο εύκολα.


Kitchen shelves with food
14. Φαγώσιμα σε κατηγορίες: Μπορούμε να οργανώσουμε τα ράφια και τα ντουλάπια μας, χωρίζοντάς τα σε κατηγορίες για ευκολότερη πρόσβαση, αλλά και για να ξέρουμε οποιαδήποτε στιγμή τι χρειαζόμαστε.Steel basket
15. Για καλύτερη ορατότητα στα ψηλά ράφια, αλλά και για εύκολη πρόσβαση από παιδιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε "σιθρού" καλάθια.


Kitchen pantry
16. Για να αυξήσουμε τη χωρητικότητα των ντουλαπιών μας αλλά και να μειώσουμε το χρόνο που ξοδεύουμε ψάχνοντας μικροπράγματα, μπορούμε να αποθηκεύουμε κάποια πράγματα στην πόρτα των ντουλαπιών.Pots and pans on a rolling cart
17. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε κάποια κουζινικά  ή πιατικά καθημερινής πρόσβασης σε καροτσάκι τροφίμων, το οποίο θα μετακινείται στην κουζίνα μας ανάλογα με τις ανάγκες μας κάθε στιγμή.Kitchen counter
18. Κρεμαστά κουζινικά: Εξοικονομούμε χώρο από τα ντουλάπια μας αν κρεμάσουμε τα κατσαρολικά μας ή τις κούπες μας. Wall-mountable solutions for kitchen organization in pantry
19. Λογαριασμοί κλπ στον τοίχο: Μπορούμε να κρεμάσουμε στον τοίχο ημερολόγια, λογαριασμούς, τηλέφωνα, λίστα με ψώνια και υποχρεώσεις ώστε να μη "σέρνονται" από τραπεζάκι σε τραπεζάκι.[http://www.realsimple.com/home-organizing/organizing/kitchen/smart-ideas-kitchen-00000000013845/index.html]

Σχόλια