Τι κάνω με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν ή δεν πέτυχαν;


Μια ωραία λύση είναι να βάλουμε τα τριμμένα μελομακάρονα σαν βάση, να φτιάξουμε την κλασική κρέμα με άνθος αραβοσίτου και από πάνω τριμμένα μελομακάρονα σαν γαρνιτούρα ή τρούφα σοκολάτας ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Εύκολο και γρήγορο!


Το πιο εύκολο που μπορεί να γίνει είναι να τα τρίψουμε στο μούλτι και να τα κάνουμε βάση για τσιζκέικ ή κάτι παρόμοιο.


Ακόμα, μπορούμε να ανακατέψουμε τα τριμμένα μελομακάρονα με λιωμένη κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος (εγώ βάζω ίση ποσότητα κρέμα και ίση κουβερτούρα-και το γάλα κάνει αλλά σε μικρότερη ποσότητα από την κρέμα γάλακτος). Τα πλάθουμε σε μπαλάκια ή τα βάζουμε σε ταψάκι για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια τα κόβουμε σε τετραγωνάκια. Αν θέλουμε μετά τα περνάμε από κακάο ή καρύδα ή ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο ή ό,τι μας αρέσει. Θα έχουμε έτσι τα πιο αρωματικά και εύκολα σοκολατάκια!

Σχόλια