Φυσικοί τρόποι για να διώξετε τα έντομα

 


Αγαπώ τη ζέστη αλλά όχι τα κουνούπια και τα έντομα που φέρνει μαζί της. Γι’ αυτό αναζητώ φυσικούς τρόπους για να μας προστατεύσω από τις επιθέσεις τους σε εμάς ή στο τραπέζι όταν καθόμαστε έξω. Ιδού μερικά tips:
Βάλτε βασιλικούς στο μπαλκόνι σας. Υπέροχη μυρωδιά για εσάς, απαγορευτική όμως για τα κουνούπια. Επιπλέον μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και και το σπιτικό pesto σας!

Το ίδιο ισχύει και για την λεβάντα. Ένα φυτό με πολλές ιδιότητες όπου μέσα σε αυτές είναι να διώχνει τα ενοχλητικά κουνούπια αλλά και τα μυρμήγκια. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε αιθέριο έλαιο καίγοντας την στην ειδική συσκευή (oil burner).

Η citronella είναι ένα ακόμα φυσικό προϊόν που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι για τα κουνούπια. Αντι για τα κλασικά κεριά που υπάρχουν στο εμπόριο, μπορείτε επίσης να την αναμείξετε ως αιθέριο έλαιο με την λεβάντα και να την κάψετε στην ειδική συσκευή για αιθέρια έλαια.

Οι μύγες είναι άλλο ένα έντομο που δεν αντέχω να με περιτριγυρίζει ειδικά όταν έχω κάτσει για φαγητό. Μερικές γλάστρες με δυόσμο θα κάνουν το θαύμα τους και θα τις απωθήσουν ενώ μπορείτε με αυτό να φτιάξετε ένα χωνευτικό αφέψημα.

Τέλος οι όμορφες μέλισσες, οι οποίες όμως μπορούν να αποβούν και επικίνδυνες, απομακρύνονται φυσικά και χωρίς να τις πειράξετε. Απλά κάψτε σε ένα τασάκι λίγο ελληνικό καφέ σε σκόνη.


[www.jenny.gr]


Σχόλια