Στη δουλειά μαζί με το σύντροφό μας: Τι κάνουμε;


Δουλεύω στην ίδια δουλειά με τον άντρα μου και φυσικά παρόλο που χαίρομαι να τον βλέπω και να τον ζω πολλές ώρες την ημέρα, υπάρχουν φορές που δεν τα βρίσκουμε καλά και μαλώνουμε. Είναι δύσκολο, πολλές φορές να βρούμε τις ισορροπίες, αλλά για να πετύχει αυτή η συνεργασία και να μην επηρεάζεται η προσωπική μας σχέση και η ηρεμία μας στο σπίτι πρέπει να το παλέψουμε.
Πάντα, η πρώτη ερώτηση που μάς κάνουν όλοι όσοι το ακούν είναι: "Καλά δεν τσακώνεστε συνέχεια;"

Βρήκα αυτό το άρθρο στο αγαπημένο μου Jenny.gr και μου άρεσαν πολύ οι προτάσεις του για "ομαλή συγκατοίκηση" στη δουλειά και στη ζωή!Κανόνας νο1: Δεν φέρνουμε τη δουλειά στο σπίτι! Φυσικά, δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε την καθημερινότητα τα του γραφείου με τον σύντροφο μας, αφού τα περισσότερα τα γνωρίζει. Οπότε ας αποφασίσουμε τις ώρες που είμαστε μαζί σαν ζευγάρι και κατά τις οποίες δε θα ασχολούμαστε με θέματα της δουλειάς.
Κανόνας νο2: Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στη δουλειά, σίγουρα αφορά και τους δύο. Εννοείται πως η λύση δεν είναι να καταρρεύσουμε και οι δυο, ούτε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλο και να αντιμετωπίσουμε με ηρεμία οτιδήποτε προκύψει.
Κανόνας νο3: Εκμεταλλευόμαστε ο ένας τα δυνατά χαρτιά του άλλου. Είναι πολύ λογικό ο καθένας μας να έχει διαφορετικά χαρίσματα και διαφορετικά μειονεκτήματα. Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε ξεκαθαρίσει σε τι είναι ο καθένας καλύτερος και να μοιράσουμε τα καθήκοντα της δουλειάς ανάλογα. Είναι λογικό ότι όσο περισσότερο εμπλέκονται οι ρόλοι και τα καθήκοντά μας, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες συγκρούσεων.
Κανόνας νο4: Αποφεύγουμε τις συγκρούσεις. Αν ξυπνήσαμε στραβά μαι μέρα και έχουμε τα νευράκια μας, προσπαθούμε να αποφύγουμε ο ένας τον άλλο όσο περισσότερο μπορούμε. Αν έχουμε τη δυνατότητα δουλεύουμε από το σπίτι ή κάνουμε εξωτερικές δουλειές. Σε καμία περίπτωση δεν ξεκινάμε συζητήσεις και θέματα που θα δημιουργήσουν ένταση!!
Κανόνας νο5: Δεν ξεχνάμε τους τρόπους μας. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την οικειότητα που έχουμε μεταξύ μας να ισοπεδώσει την επαγγελματική μας σχέση. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα προσχήματα και να συμπεριφερόμαστε ως συνάδελφοι στο χώρο εργασίας, όσο δύσκολο κι αν μάς φαίνεται αυτό.


Σχόλια