Εύκολα σοκολατάκια με μέλι, ξηρούς καρπούς και δημητριακά

 

Βρήκα στις "Συνταγές Παρέας" την παρακάτω συνταγή, η οποία είναι πανεύκολη και πολύ καλή ιδέα για να σερβίρουμε ένα γλυκάκι όταν δεν έχουμε πάρα πολλά υλικά στο σπίτι μας!

 

Τι χρειαζόμαστε:
  • 125 γρ. κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 περίπου κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ωμά
  • 3/4 φλ. νιφάδες καλαμποκιού σκέτες
  • 1 χούφτα φιστίκια πίνατς (αλατισμένα)


Πως το κάνουμε:
  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την λιώνουμε στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει καλά κι αυτό και μετά το μέλι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  3. Στο multi βάζουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, τα τρίβουμε να γίνουν μικρά κομμάτια και ύστερα βάζουμε στο κάδο τις νιφάδες καλαμποκιού και τα τρίβουμε ακόμα λίγο, με προσοχή να μην γίνουν οι νιφάδες σκόνη.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα ξηρών καρπών στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ (κουτάλα ζαχαροπλαστικής, αλλιώς με ένα κουτάλι ή κουτάλα ξύλινη) ώστε να πάνε οι ξηροί καρποί παντού.
  5. Με 2 κουταλάκια του γλυκού δημιουργούμε μπουκίτσες από το μείγμα, τις οποίες "σύρουμε" πάνω σε κακάο ή ξηρούς καρπούς τριμμένους ή ινδοκάρυδο, τις ακουμπάμε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσουν τις βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθούν.

 

Extra tips: Μην τρομάξετε με τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, το αλάτι τους πάει πολύ. Εγώ έβαλα μόνο πίνατς, αλλά θέλει προσοχή στο πόσους αλατισμένους ξηρούς καρπούς θα βάλετε γιατί γίνονται πολύ πιο αλμυρά τα σοκολατάκια - αναγκάστηκα να προσθέσω έξτρα κουβερτούρα υγείας, αλλά έγιναν πεντανόστιμα!
Μπορούμε να προσθέσουμε και ινδοκάρυδο για το μείγμα, αλλά και οποιοδήποτε ξηρό καρπό ή δημητριακό θέλουμε.



[ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ]

Σχόλια